14 maaliskuuta, 2013

Amerikkalainen porkkanapiiras


5     kananmunaa                                         !!!!   175-200 °C, n. 20min   !!!!!!
dl sokeria
--------------------------
2,5 dl ruokaöljyä
7,5 dl porkkanaraastetta
--------------------------
KUIVAT:
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
5 tl vaniljasokeria

KUORRUTE:
100 g sulatettua voita
200 g Valio Appelsiini -tuorejuustoa
200 g sulatejuustoa (esim. Olympia)
n. 2 pkt tomusokeria

1. Laita uuni päälle (175-200°C), leivinpaperi syvälle pellille, raasta porkkanat ja sekoita kuivat aineet.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun pysäytät vatkaimen ja valutat kahdeksikon muotoisen kuvion takinasta. Mikäli kuvio pysyy näkyvillä muutaman sekunnin, voit siirtyä vaiheeseen 3.
3. Lisään vaahtoon vuorotellen ruokaöljyä ja porkkanaraastetta. Älä vatkaa taikinaa enää, jotta siitä tulisi mehevä.
4. Lisää taikinaan vielä kuivat aineet.
5. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasossa n. 20min.
6. Anna jäähtyä, mutta älä nosta pohjaa pois pelliltä.

KUORRUTUS:
7. Sekoita sula voi, tuore- ja sulatejuusto sekä tomusokeri vatkaimella kuorrutteeksi.
8. Kaada pohjan päälle ja koristele nomparelleillä.
9. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa vasta sitten.


                                            MAKOISIA HERKUTTELUHETKIÄ!!!!! :P
<3 Essi

2 kommenttia :

  1. Vähän kuulostaa huikeelta toi kaksi pakettia tomusokeria :o Onko sul tästä pienempää reseptiä? Nimittäin hyvältä kuulostaa! Mutta kun yksin asuu niin ei viiti peltiä tehä.

    VastaaPoista
  2. Juu, makunsa mukaan tuota tomusokeria, tottakai! :D Valitettavasti ei ole... mutta määriä pienentämällä tästä luulisi selviävän.

    VastaaPoista