21 helmikuuta, 2014

Mikä minusta tulee isona?

Lapsena haaveilin jos jonkinmoisesta ammatista. Eläinlääkäri, pappi ja patologi on olleet sellasia, jotka on jääny mun mieleen kaikista lujimmin. Viimeinen noista saa mut nauramaan nykyään ja kiitolliseks kerranki siitä, etten näillä arvosanoilla pääsisi lääketieteelliseen :'D Mutta vaikka eläinlääkärinkin pitää lääkis käydä, se olisi mulle huomattavasti realistisempi ammatti kuin patologi. Papin ammatti ei oo edelleenkään pois suljettu, mutta toisaalta mulla on jo vahvat näkemykset siitä mitä teen lukion jälkeen

Aikomuksenani on siis lähteä Itä-Suomeen Antin luokse ja opiskelupaikkojen on oltava siellä. Toki muutkin paikat ovat hyväksyttäviä, mutta mieluiten sieltä. Lisäksi haluan monta ammattia, jotta olisi hieman valinnan varaa ja toisaalta taas monipuolista osaamista ja kokemusta uusille aloille.

1. Talouskoulu
Kyllä! Haluan käydä talouskoulun lukion jälkeen. Kaikki ne tiedot ja taidot, joita en vielä tiedä ja vanhemmat ei ehkä oo huomannu opettaa, opitaan varmasti talouskoulussa. Vaikka meillä ollaan innokkaita laittamaan ruokaa, en aina jaksa alkaa kyselemään äidiltä miten jokin juttu tehdään. Homma onkin siis siinä pisteessä, että ruoanlaittotaidot on vielä hakusessa, vaikka joitain perusjuttuja osaankin tehdä. Mitä olen talouskoulun käyneiltä tutuiltani kuullut, se kannattaa!

(kuva: www.kuopiontalouskoulu.fi )
2. Valokuvaaja
Valokuvaus, yrittäjyys ja taiteellisuus kiinnostavat mua. Oon aina ollut  halukas tekemään asioita niin pitkälle itse kuin mahdollista. Taiteellisuuteni näkyy eniten kiinnostuksena musiikkiin, mutta myös nykyajan kuvataide kiinnostaa jonkin verran. Tästä ei enempää avausta, sillä tämä liittyy vahvasti pariin seuraavaan ammattiin.

(kuva: photobucket.com )
3. Freelancer
Olin 8.-luokalla kesätöissä paikallislehdessämme, koska halusin silloin jo olla toimittaja. Samoihin aikoihin sain myös kuulla sairastavani narkolepsiaa, joten aloin harkita tarkkaan millaisiin ammatteihin minun kannattaa edes yrittää. Kun kuulin freelancerin työstä, kiinnostuin välittömästi. Ehdottomana plussana hommassa on se, ettei ole ''sidottuna'' yhteen tiettyyn firmaan, vaan saa vapaasti myydä omia juttujaan. Toisaalta tästä saattaa myös tulla ongelma, sillä verotuksen kanssa on kuulemma oltava tarkkana ja mitäs sitten jos omat jutut eivät menekkään kaupan. Lisäksi on oltava paljon omia kirjoitusideoita, koska kukaan ei pyydä kirjoittamaan.
  Mulle tästä ammatista täydellisen tekee nää asiat: ei tarkkoja työaikoja (paitsi jos sovittu joku tapaaminen), valokuvauksen yhdistäminen, kirjoitustaitojen hyödyntäminen ja vaadittava kekseliäisyys, kiinnostus, innokkuus ja sosiaalisuus.

4. Sisustussuunnittelija
Sisustaminen, AAH! Rakastan suunnittelua ja sommittelua. Jo ala-asteella tykkäsin älyttömän paljon käsitöistä. 7.- ja 8.-luokilla valitsin teknistä käsityötä lisäaineina, mutta 9.-luokalla halusin kokeilla tekstiilipuolen hommia. Ihastuin myös siihen, mutta kalusteet olivat kuitenkin enemmän minun juttuni. Lisäksi tuntui hienolta olla ainoana tyttönä luokkani poikien kanssa teknisellä puolella muiden tyttöjen ollessa tekstiilissä. Myös tähän ammattiin valokuvaus on eduksi. Muutettavaa kohdetta voi valokuvata ja siten helpottaa omaa työtä. Tammikuussa sain oman huoneeni vihdoin siihen pisteeseen, että lähiaikoina olisi edessä vielä maalaus / tapetointi. Vaihdoin tänne siis uuden hyllyn ja koulupöydän ja siirsin vielä joitain jäljelle jääneitä vanhoja kalusteita sopiviin paikkoihin. Antti osti mulle uudet verhot, sain lahjakortilla uuden maton ja syksyisellä Tampereen IKEAn reissulla ostin jo valmiiksi kaikkea tarpeellista sisustustavaraa esim. sängynpeite, lampunvarjostin, työpöytä, tyynyjä, kirjahylly, pöytälamppu…
(kuva: http://sisustusjasepustus.blogspot.fi/ )
(kuva: dream-for-a-new-home.blogspot.com )
Lisäksi mulla on aikomuksena käydä jossain vaiheessa jokin maatalouskoulu. Se on hyvä olla käytynä varsinkin mun tapauksessa, koska en oo ollu paljoa lehmien ja niihin liittyvien asioiden kanssa tekemisissä. Paitsi juonut paljon maitoa… :D 

Toivottavasti jaksoitte lukea tällä kertaa hieman tylsemmän setin, mutta mielestäni parempi tällainen kuin postaus, jossa olisin selittänyt tehneeni en-mitään :'D

Mukavaa viikonloppua ja terkkuja täältä nenäliinojen ja yskänpastillien seurasta!!
<3 Essi

4 kommenttia :

  1. Just kiva postaus! :) Itsekin olen harkinnut tuota talouskoulua, kun en oikein muutakaan paikkaa tiedä minne mennä (edessä alan vaihto) ja totta tuo että siitä on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, kyllä on sitä monesta suunnasta kuulunu että talouskoulu kannattaa!

      Poista
  2. Ihana postaus, itsekin haaveilen sisustussuunnittelijan urasta, mutta valitettavasti ei löydy siinä paljoa töitä..:( Voi miten kaunis mekko ja nainen bannerissa, ihana!
    ~ http://myunstoppablelifestyle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Juu, kyllähän se meinaa niin olla ettei töitä oo ja ihmiset haluaa sisustaa ite. Siks justiin haluankin opiskella monta ammattia, ettei tarvii turvautua yhteen :)

      Poista